Rijetëzimi i Pazarit të Korçës

 

Pazari i Korçës është një ansambel godinash tregtare, të artizanatit dhe të banimit me vlera arkitekturore dhe artistike dhe datojnë që nga shekulli XIX. Koleksioni i ndërtesave është dëshmi e bashkejetesës së artizaneve dhe tregtarëve, të cilët në atë kohë kishin një ndikim të thellë në jetën ekonomike dhe shoqërore të vendit.

Fondacioni Shqiptaro-Amerikan I Zhvillimit së bashku me Qeverinë Shqiptare, Bashkinë Korcë dhe komunitetin vendor të biznesit kanë punuar intensivisht për projektin e Rijetëzimit të Pazarit te Korçës, rikonstruksioni i të cilit ka përfunduar tashmë.

Faza e dytë e këtij projekti madhor është mbështetja që këto institucione së bashku me Crimson Finance Fund Albania i kanë dhënë në zonën e Pazarit sipërmarrësve Korçar po jo vetëm, me shërbime konsulence dhe grante të vogla në mënyre që ato të rrisin eficiencën e tyre e të perfitojnë maksimalisht nga mundësitë e reja që do të krijohen.

Në kuadrin e këtij projekti, Crimson Finance Fund Albania ka asistuar bizneset e interesuara me plotësimin e dokumentacionit të nevojshëm për aplikimin për grante si edhe me konsulence për të maksimizuar mundësitë e tyre për të përfituar nga këto të fundit. Gjithashtu, Crimson Finance Fund Albania do ti ofroje bizneseve të interesuara mundësine e nje financimi të mëtejshëm me ane të produkteve të saj financiare Leasing dhe Factoring, aty ku do ta gjykojë të përshtatshme.

 

Me poshte paraqitet pikezimi i detajuar i aplikuesve sipas kritereve te percaktuara nga komisioni i vleresimit. Te gjithe aplikantet qe kalojne pragun 30% konsiderohen fitues per fazen e dyte te aplikimit.

 

Emri i Biznesit Sektori i Aktivitetit Pikezimi (1%-100%)
Premium Bar Bar-Birrari 71.00%
Pastry Adriatica (Cinnabonn) Embeltore 69.25%
Colonial Bar 69.00%
Life Gallery Hotele-Bujtina 65.25%
Blue Distribution Bar-Birrari 64.75%
Kafe Muzeum Komiteti Bar 63.25%
Kooperativa 87 Dyqan Artizanati 62.75%
Morava Tregetim Mjalti 62.25%
Neranxi Dyqan Erezash 57.50%
Bujtina Rilindja Bar-Restorant 57.50%
Sophie Caffe Bar 57.25%
Vila Belvedere Bar-Restorant 57.00%
Albana Cule Dyqan Suveniresh 53.50%
Artizani Dyqan Artizanati 52.50%
Fe-Ar Center (Beauty Line) Dyqan Kozmetike 51.75%
Cofiel Bar-Restorant 51.75%
KATT Art Atelie Atelie Arti 50.00%
Krisela Mulliri Embeltore 49.75%
“Ne Shtepine Tone” Hotele-Bujtina 49.72%
Panda Group Bar-Restorant 47.25%
FIX Grill House Bar-Restorant 47.00%
Prodhime H-M Dyqan Artizanati 46.75%
Tona ALB Bar-Restorant 46.00%
 Te Electronics Pajisje Elektronike 45.75%
“Tek Gjyshja” Bar-Restorant 45.25%
Osteria Bar-Restorant 44.75%
Shisha Bar Bar 44.25%
Tradita Bar-Restorant 44.25%
Studio Pikture Atelie Arti 43.00%
ALCOM (Bistro Souvenir) Atelie Arti/Dyqan Artiz. 43.00%
Caffeista Produkte Kafe-je 42.00%
International Hostel Hotele-Bujtina 41.25%
Korysta Bar-Restorant 41.00%
Coffee Produkte Kafe-je 40.53%
Piccolino Bar-Restorant 40.50%
MIK MAK Prodhime Brumi 40.50%
Helzag Produkte Kafe-je 40.00%
Bar Bufe Bar 39.25%
Book Caffe Bar 38.50%
Genci Dede Bar 38.25%
DESSEE Parukeri 38.00%
Mimoza Kame Bar-Birrari 37.25%
Daniela Pandazi Agjensi Turistike 36.25%
Sulo Art Bar/Atelie Arti 36.00%
Renato Cunoti Bar-Birrari 34.00%
Spice & Tea House Dyqan Erezash 33.25%
Kozeta Postoli Dyqan Suveniresh 32.50%
Our Gift’s Shop Dyqan Suveniresh 32.25%
Cuba 2 Tobacco Shop 31.75%
Taverne Bar-Restorant 30.75%
Body Code Fitness 30.50%
Vodafone Express Sherbim Celular 29.75%
Print Point Souvenir Dyqan Suveniresh 29.75%
EasyPay Inst. Financiar 29.50%
Klaudia Ballauri Hotele-Bujtina 29.50%
Lux Optike 29.25%
ESPACE Bar-Restorant 29.25%
Print Station Dyqan Suveniresh 29.00%
Taverna Matraku Bar-Restorant 27.50%
Evas Ballauri Bar-Birrari 26.75%
Optike Aleksandra Optike 14.75%